Information på svenska

Mot ett hållbart båtliv

På vår hemsida hittar ni information om Fossil Free Marines olika lösningar för ett hållbart båtliv, från helautomatiska flytande marinstationer (“sjömackar”, “flytbryggor”, “pontoner” eller “sjöstationer” på ren svenska, eller varför inte “flytebrygg” eller “drivstoffsanlaegg” på norska, eftersom vi får många förfrågningar från Norge) för förnybara drivmedel och biodrivmedel (exempelvis NesteMY HVO100 och Biobensin) och alkylatbensin till kommande lösningar för snabbladdning av elbåtar, både större kommersiella båtar som färjor och pendlarbåtar och mindre fritidsbåtar, som de nya svenska Candela och X-Shore.

Valet att ha hemsidan på engelska kommer sig av ett stort internationellt intresse för våra lösningar för framtidens förnybara, fossilfria och hållbara båtliv. Tveka inte att kontakta oss för mer information, ett projekt ni vill ha utvärderat, konsulthjälp avseende miljö- eller säkerhetsfrågor relaterade till exempelvis en marina, gästhamn eller en befintlig tankstation på Er ort eller för en offert på vår nyutvecklade obemannade mobila marinstation.

Fossil Free Marine har beviljats bidrag från KlimatKlivet (Naturvårdsverket) för “merkostnader för distribution av förnybara drivmedel” för våra två första egna kommersiella installationer, i närheten av Stockholm. Naturvårdsverket konstaterar i sin motivering att “åtgärden (hör) till de som uppvisar störst varaktig minskning av växthusgasutsläpp per investeringskrona”.

Kontakta oss gärna för mer information om förutsättningar, villkor, ansökningsprocesssen eller en diskussion om hur Ni skulle kunna dra nytta av de offentliga stöd som finns för utveckling av infrastruktur för förnybara drivmedel. Genom åren har vi utvecklat en god förståelse för hur dessa bidragsprocesser fungerar, och kan hjälpa tlil med allt från rådgivning, konkret ansökan och alla processer fram till etablering. KlimatKlivet är öppet för både privata näringsidkare och kommuner, och medger stöd med upp till 70% av investeringen. I många skärgårdslägen finns även bidrag från t ex Jordbruksverket (s.k “Glesbyggdsbidrag”) och bidrag för etablering och drift av pumpanläggingar för gråvatten och svartvatten, s.k “septitankar”).

Läs mer här: Fossil Free Marine – Presentation kommuner

 

Välkomna till ett hållbart båtliv!